Trots op spoorzone

Afgelopen periode had het thema ‘Krant’. In deze periode gingen we een krant maken voor de Gemeente Zwolle. Deze was volledig in het Thema van het ‘Spoorzoneproject in Zwolle’.

Mijn rol in de het spoorzoneproject was beeldredactie en een deel schrijven. Bij beeldredactie heb ik de vormgeving van de krant uitgewerkt. Wat zou je uitstraling moeten zijn? En hoe zou het ingedeeld moeten worden? Dit onderdeel deed ik samen met Isara Thapa. Ook foto’s maken was een onderdeel wat ik deed bij de beeldredactie. Zo heb ik foto’s gemaakt op Hanzeland.

Ook heb ik stukken geschreven. Ik heb 2 interviews afgenomen met Niels Munnik en Annemarie Mosterman over dit project. De interviews deed ik samen met Sanne Toet. Ook heb ik de tijdlijn gemaakt die op pagina’s 2 en 3 staan in de krant. In de tijdlijn staan alle ‘mijlpalen’ die het spoorzoneproject al hebben gehad.

Ik had een prima taak op de redactie. Ik kon mij van mijn sterke kant laten zien. Korte berichten schrijven voor de tijdlijn, interviewen met mensen voor de krant en de beeld bij de diverse items vinden en/of zelf maken.

Ik had enkele dingen wel anders aangepakt. Zo was de timemanagement niet ideaal. Veel dingen moesten lastminute nog gedaan worden. Dat heeft veel tijd gekost van lessen en/of vrije tijd.

Trots ben ik op de teksten die ik heb geschreven voor de krant. Ik ben niet een topschrijver, maar de teksten die ik heb geschreven, ben ik trost op. Ook mede de eerste projecten niet veel heb geschreven. Dan compenseert de boel zich toch. J

Over het algemeen ben ik trost wat we hebben neergezet. En het resultaat mag er zeker wezen! Op naar het volgende project.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Rick Malipaard

Thema door Anders Norén

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2020 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal